Från och till så vill de flesta göra något annorlunda. En dag när man vaknar kanske man har lust att skippa jobbet och spendera en dag med att titta på film lite. Då kan de vara dags att ta en annorlunda semester på ett annorlunda hotell i Stockholm eller Bromma.

Att resa och ta semester är något som många anser är den ultimata formen av avslappning från det vanliga livet med alla dom rutiner man har för att faktiskt kunna leva ett bra liv. På semestern så får man se mycket nytt, träffa nytt folk och uppleva nya saker. Men även semestrar kan upplevas som för alldagliga och nästan jämföras med vardagen om man varje gång tar liknande semestrar. Om du alltid besöker samma stränder, hyr samma stugor eller har middag på samma restaurang hela tiden så blir det också för vardagligt.

Svaret på hur man undviker det allt för vardagliga är ju att leta efter det ovanliga. En stad som verkligen kan ge dig något annorlunda är Sveriges huvudstad – Stockholm och även delar av Stockholm som t.ex Bromma och Lidingö. Jag kommer att skriva om ett par hotell i Stockholm och hotel Bromma som är lite ovanliga och häftiga.

Långholmen Hotell  Stockholm

Det här hotellet i Stockholm är inte för den svaghjärtade. Huvudkonstruktionen som numer kallas långholmen Hotell Stockholm var faktiskt byggt för helt andra ändamål innan det gjordes om till det hotell det är idag. Precis som ett hotell så huserade här tidigare många gäster även om anledningen till att dom huserade här inte vara av samma anledning som idag och de kunde inte precis komma och gå som de ville. Du gissade rätt, förr i tiden var detta hotell ett fängelse.

Här satt förr fångar från alla delar av Stockholm, Bromma, Nacka, Lidingö och Värmdö. Nuförtiden ser hotellet betydligt mer inbjudande ut än vad det gjorde förr men de tjocka betongväggarna och starka järndörrarna finns fortfarande kvar. Man har målat om i fräschare färger och hotellet är idag en plats man vill stanna på till skillnad från förr i tiden

Nordic Sea Hotellet

Ett annat hotell i Stockholm som är intressant är Nordic Sea Hotel som har ett mycket stort akvarium i hotellet där degt finns hundratals färglada fiskar, plantor och andra undervattensdjur.

I hotellet ligger också den kända Absolut Ice Bar som verkligen ger en kick till hela upplevelsen. Tänk på att det är rätt många minusgrader där inne, allt är nämligen gjort av is, så det gäller att ta med sig tjocka kläder så att du klarar dig.

Bromma är en del av Stockholm och ligger ungefär 15-20 minuter från city. I Bromma så ligger Bromma-Stockholm flygplatsen som är stadens näst största flygplats efter Arlanda. Det finns bra kommunikationer dit och är ett smidigt val om du ska flyga från stan.
Här byggs det mycket och det börjar komma en hel del trevliga hotel Bromma också. Kan varmt rekommenderas.

hotel bromma