När man ska välja ett konferensrum i Stockholm så gäller det att välja rätt. Det är viktigt både för bilden av ditt företag och viktigt för att det ska vara bekvämt för de som deltar i konferensen. Om man har ett dåligt konferensrum så kan man få onöjda gäster och din image påverkas på ett dåligt sätt. Jag delar här med mig av mina fem bästa tips på hur man väljer rätt konferensrum i Stockholm.

1. Bra lokaler
Man har olika behov beroende på vilket slags möte eller konferens man ska ha i lokalen, men man behöver alltid se till att den tekniska utrustining som krävs finns tillgänligt i rummen. Titta om det går att hyra in utrustning eller om det går enkelt att installera i lokalen. Ibland vill man också ha flera olika rum, kanske ett större konferenslokaler och några mindre konferensrum.

2.  Ett bra läge

Ett bra läge är bland de viktigaste faktorerna när man ska välja ett bra konferensrum. Stockholm är en stor stad och erbjuder många olika möjligheter. Det är dock viktigt att det är enkelt att hitta till konferenslokalerna, speciellt om det kommer gäster som bor utanför Stockholm.

3. Bra parkeringsmöjligheter
Att ha tillräckligt med parkeringsplatser är nästan lika viktigt som att ha ett bra läge. Det är dessutom bra om det är enkelt att ta sig det med kollektivtrafiken. Många konferenslokaler ligger dock en liten bit utanför stan och det är mycket bra om det finns tillräckligt med plats för alla bilar.

4. Restaurang/Mat
Folk kan bli hungriga efter en lång konferens eller vill äta något på lunchen. Jag tycker att det är viktigt att man ser till att det finns möjligheter att ordna mat i närheten. Antingen om man bjuder på något eller om det finns en restaurang precis i anslutning. Allra minst bör man verkligen ha kaffe och bulle eller någon annan fika.

5. Stor kapacitet
Det är viktigt att det finns stora lokaler så man har ordentligt med plats för besökarna som kommer. Ska man boka ett konferensrum i Stockholm så ska man tänka på att det kan komma mycket gäster. Självklart bör man innan man bokar veta ungefär hur många som ska komma och sedan stämma av med dem man ska boka konferensrummet hos att det finns plats.

Sammanfattning

Att välja rätt konferensrum i Stockholm är inte det allra lättaste. Det finns en stort utbud och det är mycket man  måste tänka på. En konferenslokal med i fel område, med dålig parkering och utan möjlighet till någon mat fungerar naturligtvis inte alls bra. Så jag rekommenderar dig att följa råden jag lagt upp här.