Detta är ett inlägg från Peter Davidsson och speglar inte nödvändigtvis redaktionens åsikter.

Jag såg nyligen ett tv- om olika hotell i runt om världen och det fick verkligen mig att tänka. Jag har alltid upplevt att hotell i Sverige har generellt sätt en väldigt låg standard. Först och främst så kan man titta på hur designen och moderniteten ser ut, vilket hotell man än kommer till så känns som att man har vandrat in på en IKEA utställning. Färgat och fräscht men sen då? Aldrig bjuds det på något extra rent kosmetiskt. Undantaget är väl ishotellet i Jukkasjärvi  dit gästerna vallfärdar både från Sverige och från alla världens hörn. Nu går det givetvis inte att jämföra ett ishotell med all dess publicitet som det fått med ett vanligt hotell men fortfarande så känns det som att alla svenska hotell har något att lära sig ifrån ishotellet i Jukkasjärvi .

Det som annars känns som det största bristvaran hos svenska hotell är helt klart service känslan. Det är inte många hotell som man kommer in och känner sig välkommen och  där man känner att man är där för att bli omhändertagen och kan riktigt njuta av sin vistelse. Ett hotell i Karlstad fick mig dock att ändra uppfattning. Jag var på en konferens med jobbet i Karlstad och vi bodde då på Solsta Hotell. Bättre hotell Karlstad får man leta efter. Personalen var tillmötesgående och frågade oss faktiskt att om vi hade varit i Karlstad innan om vi ville ha lite tips om vart man kunde äta och hur vi ville spendera kvällen . Mycket uppskatta bland mig och sällskapet måste jag säga. Från början till slut så var det ett nöje att bo på hotellet. Allt ifrån bokningen på internet till utcheckningen.

Annars så tycker jag generellt att en consignier har man alltid saknat i Sverige men det här känns som något som fler hotell borde ta till sig. Man ska givetvis inte vara påträngande och tjatig men hör gärna med gästerna vad de vill göra på sin fritid och om er personalen kan stå till tjänst. Det är alltid uppskattat. Vidare så vill jag också påminna alla om att ett hotell inte nödvändigtvis behöver vara svindyrt för att vara bra, jag har besökt många billiga utländska hotell som är hur bra som! Så länge det är rent och fräscht så uppskattar jag trevligt bemötande mer än en vattendamm i hotellobbyn. Har du några egna positiva eller negativa omdömen om hotell i Karlstad eller i Sverige? Tveka inte att posta här på kommentarerna, det är mycket uppskattat!