mote-konferensDet finns hotell som har specialiserat sig på konferenser. Andra har tillfälliga mässor eller konferenser. Denna typ av klientel kräver en del särskilda tjänser och utrustningar.

Att ha en konferens på ett hotell innebär en stor samling personer som vistas i utrymmen samtidigt. Stora grupper ska sitta ner tillsammans, gå till matsalen och äta, samt ta sig till sina rum vid samma tidpunkt. Detta ställer lite annorlunda krav på en hotellinredning än när man har individuella gäster.

Till att börja med behöver man ha bra konferensstolar. Deltagarna kommer att tillbringa en stor del av dagen på dem, så det är mycket viktigt att de är bekväma. Samtidigt vill man inte att det ska bli för trångt i konferensrummet, så de får inte vara för stora. Har man plats spelar det naturligtvis ingen roll.

Om man bara har konferenser någon gång ibland, eller under en viss säsong, kan man skaffa konferensstolar som är stapelbara. Beroende på hur många deltagare en konferens har, kan man bara ta fram rätt antal stolar. Det samma gäller för konferensbord, även här kan man välja hopfällbara alternativ. Andra hotell väljer konferensstolar som passar bra ihop med resten av hotellinredningen. När man inte har en konferens kan man använda dessa stolar i andra utrymmen, eftersom de är i samma stil som resten av hotellet.

Även om man har konferenser ofta, och därför inte flyttar runt möblerna, kan man gärna välja konferensstolar som matchar den hotellinredning man har. Ett enhetligt intryck är fridfullt, men kan också vara stimulerande. Många firmor producerar liknande möbler, med vissa små variationer. Man kan ha konferensstolar med armstöd i mötesrummet, men samma sorts stolar utan armstöd i matsalen, till exempel.

Dessa man planerar en hotellinredning ska man tänka på att trappor och lobby bör hållas fri från onödiga hinder. Det är ofta i dessa delar av hotellet som man märker skillnad när det är större grupper som förflyttar sig. Under pauser och ledig tid behöver man olika arrangemang för gästerna att sitta och koppla av. Olika soffgrupper, gärna lite avgränsade för de som vill sitta i fred och prata.

En bra hotellinredning inkluderar de små detaljerna på rummet. De flesta laddar sina telefoner och kopplar in datorer på rummet. Man måste därför se till att det finns urtag och plats för alla dessa tillbehör. Var elurtag är placerade, och hur många som finns bidrar till nöjda gäster, vilket är hela poängen med att ha ett hotell.