Att boka ett hotell är inte särskilt svårt. Vanligtvis vet du precis vad du ska titta efter så som exempelvis om parkering och frukost ingår. Men någonting du också bör se efter är om hotellet erbjuder säkra förvaringslösningar för sina gäster.

16-4-förvaring-hotellOftast reser vi med dyrbara saker i packningen i dag. Kameror, datorer, surfplattor och så vidare får inte sällan följa med på resan. Och det kvittar om det är på jobbresan eller semestern. Alla sådana prylar är relativt dyra och kostar minst ett par tusen kronor. Därför är det alltid bra att vara lite extra rädd om dem när du lämnar hotellrummet. Hotell som har värdefack som dessa bevisar att man prioriterar gästernas säkerhet eftersom de får möjlighet att låsa in sina ägodelar ordentligt.

En investering

Visserligen kan ett förvaringsskåp med ett antal luckor eller fack kosta en hel del pengar men för dig som driver ett hotell ska du se det som en investering. Du kommer förmodligen att kunna se fram emot fler gäster som värnar om just säker förvaring. Säkerhet är ofta dyrt men det går att fynda bland annat begagnade kassaskåp: http://esafe.se/sortiment/begagnade-demoex-rea/ – något som är vettigt att titta närmare på om du inte har gjort det ännu.

Glöm inte bort att annonsera om att det finns möjlighet att låsa in gästerna ägodelar i förvaringsskåp så att de är medvetna om att tjänsten finns. För om ingen vet om att skåpen finns kommer ingen att utnyttja dem!

Vanligt med stölder

I dag sker det inbrott dagligen runt om i hela Sverige och självklart sker det också på hotellen. Man kan aldrig vara försiktig nog och numera är tjuvarna inte heller rädda för att slå till flera gånger mot samma hotell dessutom. Hotel Tylösand har råkat ut för nya stölder då konst stals.