271-6-1-hotell-sakerhetsskap

Dagligen så går tusentals människor in och ut på hotell runt om i världen. Även om hotellet har vakter och kontroller så är det nästan omöjligt att hindra brottslingar från att blanda sig med mängden. Vanligtvis så är det ingen personlig fara för gästerna, men det kan lätt hända att saker försvinner från deras rum.

När du är utomlands så är passet bland det viktigaste du har. Utan pass kan du inte åka hem, och det kan vara nog så jobbigt att få ett nytt. I tillägg så har du ju dina pengar och andra värdesaker. Det allra bästa är därför att välja ett hotell som har en säker förvaring. Helst inte bara nere i lobbyn, utan även uppe i rummet. Ett säkerhetsskåp där du själv kan välja koden, till exempel.

Förvara dina saker ansvarsfullt

Det är inte bara på hotell som ett värdeskåp eller flera kan komma vara behändigt. På stora arbetsplatser är det ungefär samma problem. Många kommer och går vilket gör kontrollen svår. Ofta så är det inte de anställda utan utomstående som smyger sig in och stjäl. Ett smart nyckelskåp med kod är en bra investering för varje företag. Sedan är det naturligtvis viktigt att inte alla har koden, för då kan den lätt hamna i fel händer. Istället räcker det med att några få, de som är direkt involverade, får koden. Plus att det vanligtvis är bra att byta ut den då och då.

Förutom nycklar så finns det mycket annat att hålla reda på som är värdefullt. Pengar, papper, stämplar och allt annat som hör till ditt företag. Även dessa bör du se till att låsa in på ett ordentligt sätt. Det finns speciella skåp för dokument, som skyddar dem mot både stöld, eld och vatten. Vissa kassaskåp är gjorda för stora summor pengar, medan andra bara får hålla ett visst belopp. Ett riktigt bra säkerhetsskåp är något allt fler investerar i.

Hålla ordning på allt

Varje avdelning har sina egna viktiga dokument och värdesaker. Ibland kan ett företag vara fullt med sådant som ingen annan bör se. vid ett inbrott så kanske dessa papper eller saker stjäls, men de kan bli förstörda. Därför är det alltid bättre att skydda dem genom att låsa in allt av värde. Förutom att det skyddar dina saker så bidrar det också till att hålla ordning på kontoret. Arbetet flyter på och ingen behöver använda tid till att leta efter saker och ting. Aftonbladet skriver i denna artikel om vikten av att investera i ett riktigt bra nyckelskåp.

Nycklar, dokument och pengar är de vanligaste sakerna du måste ta väl hand om. Även om de flesta nu jobbar med datorer och förvarar en stor del av sin korrespondens i molnet så finns det fortfarande mycket kvar på papper. Och det är ju som sagt inte bara stöld utan även annan inverkan som kan vara en fara för dina ägodelar.

271-6-2-valj-hotell-med-vardeskap

Säkerhet på resor

Alla använder säkerhetsbälte i bilen och på flygplanen. Inte för att de är rädda utan för att det är en form av försäkring. I fall det värsta skulle ske. Det är något liknande med dina privata ägodelar när du är ute på en resa. Du måste inte gå omkring och vara rädd för att bli anfallen, i alla fall inte i de flesta länder. Men genom att låsa in dina värdesaker så har du en liten garanti för att de inte ska falla i fel händer. Expressen skriver i denna artikel om att det är smart med hotell som har säkerhetsskåp

Du kan slappna av på ett helt annat sätt. Lås in pengar och pass när du ska ner till stranden, och tänk sedan inte mer på det. Ta bara med dig de kort som behövs när du ska gå ut och äta, och njut istället av den varma luften och goda maten. Allt detta är sunt förnuft, och ett sätt att ha det roligare på semestern eller affärsresan.

Trygg i hemmet

Allt fler väljer också att skaffa sig ett värdeskåp till hemmet. Många gånger så har tjuvarna ont om tid, de vill komma sig ut så fort som möjligt. Så de tar bara det som ligger framme eller som är lätt att komma åt. Ett låst kassaskåp som är fastbultat i väggen eller golvet låter de bli att ens försöka ta sig in i. Sätt gärna upp klistermärken som visar att du låst in dina saker eller märkt dem. fotografera och skriv en lista på vad du har, och förvara den någon annanstans.

Precis som vid resa eller på jobbet så handlar det om att vara förberedd på det värsta. Det kanske aldrig händer något, vilket ju alla hoppas på. Men om det värsta skulle ske så blir skadorna minimala. Tjuvarna får inte med sig det allra mest värdefulla. Du kan ju också lägga in sådant som varit i familjen under flera generationer. Det kanske inte är så viktigt för andra, men för din familj är det ovärderligt.

Brottslingar på hotell

Ibland är det inte tjuvar som kommer in utifrån som är de riktiga brottslingarna. En del använder hotellen till att sälja droger, och tar då in som betalande gäster. Men ibland så kan det bli riktigt fel. Aftonbladet rapporterar här om ett förvånande fynd i ett säkerhetsskåp. Det gäller att hålla huvudet kallt om du vill begå ett brott.

Men de allra flesta vill ju tvärtom hindra att något sker med deras saker. Kontrollera med hotellet redan i förväg vilka anordningar de har för att låsa in saker. Kan du lämna dina värdesaker i receptionen? Är denna öppen dygnet runt eller måste du planera din shopping i god tid? Samt vem vaktar receptionen när den är stängd? Alla dessa frågor är något som kan göra din resa till ett nöje, istället för en mardröm.

Business woman reading newspaper in hotel lobby

Planera för det värsta

Du måste inte gå omkring och vara rädd för allt här i livet. Istället ser du till at skydda dig själv och dina saker på allra bästa sätt. Ofta så är det de små detaljerna som betyder så mycket. En sådan enkel sak som att se till att hotellet har värdeskåp. Vare sig du vill ha det i rummet, där du själv kan ändra på koden redan första dagen, eller i receptionen.

Båda alternativen har sina fördelar. Ofta är kassaskåpet i lobbyn eller receptionen större och svårare att bryta sig in i. men det är å andra sidan fler personer som har tillgång till det och det öppnas kanske flera gånger om dagen. Här måste du se lite på vilken sorts hotell det är fråga om. Ju mer du betalar för ditt rum desto större säkerhet kan du förvänta dig.

Det viktiga är dock att inte lämna dina värdefulla saker lösa ute i rummet. Ge inte bort dina pengar till tjuvar och andra kriminella. Genom att låsa in dem ordentligt kan du istället slappna av och koncentrera dig på varför du är där. Antingen det är fråga om en väl förtjänt semester eller affärsmöten från morgon till kväll.

Dina saker hör inte till någon annan, och du har rätt att skydda dem. Allt fler hotell har insett hur viktigt detta är och tillhandahåller därför värdeskåp av något slag. Utnyttja dem fullt ut och tänk sedan inte mer på dina saker.